torstai 21. toukokuuta 2015

Kääretorttu

Tein tänä aamuna ihanan kääretortun, ohje alla:

4 kpl kananmuna
sokeri
vehnäjauho
leivinjauhe
mantelijauho
hillo
banaani
maitorahka
siirappi

Laita uuni päälle +225 asteeseen. Varaa aineet ja välineet. Ota esiin 2 juomalasia. Riko kananmunat juomalasiin, mittaa sokeria puolet munien määrästä(n. 1/2 lasia), kumoa sokeri kulhoon ja mittaa toinen lasillinen vehnäjauhoa, johon sekoitat 1 tl leivinjauhetta. Kaada munat sokerin päälle ja vatkaa pysyväksi vaahdoksi. Tee testi, onko vaahto riittävän kova( piirrä taikinalla kahdeksikko taikinan pintaan, jos kuvio pysyy voit jatkaa...) Siivilöi vehnäjauhoseos taikinan joukkoon, nostele ne kevyesti sekaisin. Laita taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 8 minuuttia. Sillä aikaa valmistele leivinpaperi, johon laitat mantelijauhoa ja hienoasokeria, kumoa kypsä pohja paperille, anna hiukan jäähtyä. Tee täyte, soseuta banaani, lisää siihen rahka ja makeuta siirapilla, Levitä osalle pohjasta hilloa ja lopulle banaaniseos. Kääri napakalle rullalle. Anna vetäytyä muutama minuutti paperin sisällä. Leikkaa annospaloiksi. Nauti vaniljakastikkeen kera.

Kääretorttu eli rullatorttu - perusohjeet ja vaihtoehtoja